De sambal petai maakt in dit sambal ansjovis recept het grote verschil, probeer dit sambal petai recept gerust uit en kom zelf achter de ware smaaksensatie die het te bieden heeft.
Ingrediƫnten:
- 100 gram gedroogde ansjovis
- 3 tot 5 sjalotten
- 30 gram petai, gepeld en goed afgespoeld.
- 1 theelepel rode chili pasta
- 30 milliliter tamarinde sap
- 1 theelepel suiker
- 2 centimeter belacan (trassi)
- Olijf olie
Bereiding:
- Snij de Petai door de helft
- Combineer de sjalotten samen met de balacan zodat er een fijne pasta ontstaat
- Verhit de olijf olie in de pan en bak de ansjovis goed door totdat ze knapperig zijn.
- Gooi vervolgens de rode chili pasta en de sjalotten samen in de pan en roer dit geheel goed door.
- Voeg hierna de petai en de tamarinde sap toe.
- Voeg de suiker toe en zet het vuur op een laag pitje.
- Laat het geheel ongeveer 5 minuten doorsudderen.
- Voeg naar smaak kruiden toe en server het geheel met rijst.
Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Klaar in ongeveer: 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk