Sambal Goreng Udang is een favoriet gerecht van de Maleisiërs. De prikkelende scherpe smaak. Zorgt ervoor dat Sambal Goreng Udang zo immens populair is bij de Maleisiërs.
Ingrediënten:
- 25 in fijne stukjes gehakte rode chili pepers.
- 1 kg gepelde garnalen van gemiddelde grote.
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel maismeel
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel suiker
- 1 snuifje peper
- 350g in blokjes gebakken tofu
- 10 sjalotten
- 1 grote kruidnagel knoflook
- 1 eetlepel trassi
- 2 kopjes kokosnoot melk
- 2 kopjes kippenbouillon
Bereiding:
- Combineer de garnalen samen met 1 eetlepel olie, het maismeel, peper, zout en suiker.
- Meng de knoflook samen met de trassi, de sjalotten en chili pepers totdat het een goed glad geheel is.
- Verhit wat olie in de pan. En bak de zojuist ontstane chili pasta.
- Laat dit mengsel rondgaan in de pan voor een periode van ongeveer 5 minuten.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel voor 5 minuten sudderen.
- Voeg de tofu toe en laat het geheel daarna nog 20 minuten door sudderen.
- Voeg de kokosnoot melk toe en laat het koken.
- Voeg de garnalen mix hieraan toe en laat het 5 minuten doorkoken.
- Serveer het geheel heet.
Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 35 minutes
Voorbereidingstijd: 15 minutes
Klaar in: 50 minutes
Type gerecht: Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk