Sambal Goreng Udang (pittige garnaal)

Sambal Goreng Udang is een favoriet gerecht van de Maleisiërs. De prikkelende scherpe smaak. Zorgt ervoor dat Sambal Goreng Udang zo immens populair is bij de Maleisiërs.

Ingrediënten:

  • 25 in fijne stukjes gehakte rode chili pepers.
  • 1 kg gepelde garnalen van gemiddelde grote.Zelfgemaakte Sambal goreng udang.
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel maismeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel suiker
  • 1 snuifje peper
  • 350g in blokjes gebakken tofu
  • 10 sjalotten
  • 1 grote kruidnagel knoflook
  • 1 eetlepel trassi
  • 2 kopjes kokosnoot melk
  • 2 kopjes kippenbouillon

Bereiding:

  1. Combineer de garnalen samen met 1 eetlepel olie, het maismeel, peper, zout en suiker.
  2. Meng de knoflook samen met de trassi, de sjalotten en chili pepers totdat het een goed glad geheel is.
  3. Verhit wat olie in de pan. En bak de zojuist ontstane chili pasta.
  4. Laat dit mengsel rondgaan in de pan voor een periode van ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel voor 5 minuten sudderen.
  6. Voeg de tofu toe en laat het geheel daarna nog 20 minuten door sudderen.
  7. Voeg de kokosnoot melk toe en laat het koken.
  8. Voeg de garnalen mix hieraan toe en laat het 5 minuten doorkoken.
  9. Serveer het geheel heet.

Aantal porties: 4

Bereidingstijd: 35 minutes

Voorbereidingstijd: 15 minutes

Klaar in: 50 minutes

Type gerecht: Hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk