Heeft u Badjak gemaakt, dan wilt u natuurlijk weten hoe u dit product het beste kunt bewaren en hoe lang u de zelfgemaakte Badjak kunt bewaren. Op deze pagina leest u niet alleen hoe u uw Badjak het beste kunt bewaren, maar ook hoe lang u de Badjak precies kunt gebruiken als u het product op de juiste manier bewaart.

Het bewaren van Badjak

Sambal Badjak kunt u het beste koud en donker bewaren, idealiter in de koelkast. U kunt de Badjak ook gewoon in de kast zetten, maar dan gaat het product wel minder lang mee. Gaat u de Badjak gebruiken bij het koken, dan haalt u het gewoon uit de koelkast en laat u het even op kamertemperatuur komen. Op deze manier kunt u de Badjak nog beter gebruiken. Let op: u moet Badjak altijd afgedekt bewaren, bijvoorbeeld in een potje. Doet u de Badjak niet in een afgedekte pot, dan kunnen er namelijk bacteriƫn in komen. Hierdoor bederft de Badjak sneller.

Wilt u voorkomen dat de Badjak uitdroogt, kunt u een beetje zonnebloemolie aan het product toevoegen. Niet te veel, maar simpelweg om ervoor zorgen dat de Badjak onder de olie staat. Gaat u de Badjak eenmaal gebruiken bij het koken, dan kunt u het afgieten of eventueel gewoon met de zonnebloemolie gebruiken.

De houdbaarheidsdatum van Badjak

Het is lastig om te zeggen hoe lang Badjak ongeveer goed blijft, aangezien dit helemaal afhankelijk is van de ingrediƫnten die u in het product heeft gedaan en de manier waarop u de Badjak gemaakt heeft. Als richtlijn voor de houdbaarheid van Badjak, willen wij u meegeven dat u dit product ongeveer drie maanden kunt gebruiken. Wel geldt bij deze houdbaarheidsdatum dat u het product in de koelkast moet bewaren. Bewaart u het product in de kast, dan kan het sneller bederven. Ook moet u de Badjak altijd in een afgesloten pot bewaren voor deze houdbaarheid.

Uw Badjak testen: ruik er even aan

Twijfelt u of uw Badjak nog goed is? Doe het potje dan open en ruik even aan de Badjak. Door aan de Badjak te ruiken, komt u er vanzelf achter of het product nog goed is. Ruikt de Badjak niet meer goed? Dan kunt u het voor de zekerheid beter niet meer eten. Maak een nieuwe pot Badjak en u kunt hier weer een half jaar of een jaar van eten.